@

O kolačićima

Kolačić (cookie) je podatak koji naša web stranica šalje Vašem pregledniku, a zatim se pohranjuje u Vašem računalu. Kolačić omogućuje našoj web stranici da “zapamtiti” informacije o Vašim preferencijama dok ne zatvorite prozor preglednika (ako je kolačić je privremen) ili dok ne onemogućite ili obrišete kolačić. Mnogi korisnici preferiraju koristiti kolačiće koji im pomažu u navigaciji kroz web stranice. Njihovo pohranjivanje je pod punom kontrolom Vašeg preglednika, pa spremanje kolačića možete, ako to želite, ograničiti ili spriječiti.

Kolačići ne sadrže više podataka nego što to dozvolite, i ne mogu odati Vaše osobne ili druge podatke s tvrdog diska.

Zašto su kolačići potrebni?

Kako bismo osigurali web-usluge prilagođene potrebama korinsnika, kolačići su neophodni. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bilo moguće bez kolačića. Interakcija između korisnika weba i web stranice je uz pomoć kolačića brža i lakša. Uz njihovu pomoć web stranica “pamti” osobne sklonosti i iskustva, što je ušteda vremena, a pregledavanje interneta je učinkovitije i ugodnije.

Upravljanje i izbrisanje kolačića

Ako želite promijeniti način korištenja kolačića u pregledniku, uključujući i blokiranje ili brisanje, to možete učiniti izmjenom postavka Vašeg preglednika. Većina preglednika omogućuje Vam da prihvatite ili odbijete sve kolačiće, da prihvatite samo određene vrste kolačića, ili da Vas obavještava kada site želi spremiti kolačić. Kolačiće spremljene u pregledniku možete jednostavno izbrisati. Način organizacije i brisanje kolačića varira od preglednika do preglednika. Za više informacija o tome kako to učiniti, posjetite svoj ​​web stranice svog preglednika.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies. org/
http://www.youronlinechoices. eu/
http://www.aboutads.info/choices/

Share This